עקבו אחרינו - 
   
 
 

הדפסים באומנות

 

ההדפסים הפשוטים ביותר נקראים הדפסי אופסט המבוססים על ארבעת צבעי יסוד – אדום, צהוב, כחול ושחור, כל  נקודה בהדפסה מקבלת ריכוז שונה של צבעי היסוד וכך יוצרים את כל הגוונים. בטכניקה זו יוצרים הפרדה לכל צבע, מקרינים אותם על פלטת צינק ומשם להדפסה במכונת דפוס אופסט. ההדפסה בשיטה זו לרוב על נייר זול ופשוט. היתרון של הדפס זה הוא המחיר ומנגד החיסרון הוא האיכות הנמיכה ובשל כל דהייה מהירה של הצבעים.

 

ובשל הביקוש ההולך וגדל וההתפתחות הטכנולוגית פיתחו טכניקה חדישה ואיכותית יותר שיצירותיה ידועות בשם ליטוגרפיה. ליטוגרפיה תרגומו – הדפס אבן. בעבר לקחו אבן גירית שטחו אותה והצייר חרט על האבן את מתאר התמונה ובו ההפרדות שבין גוון לגוון. וכך העבירו מספר העתקים עד שיצרו תמונה שלמה. הליטוגרפיות מודפסות על איכותי, לרוב נטול חומצה וברובו עשוי מכותנה.

 

ההדפס האחרון הינו הדפס משי הנקרא גם הדפס רשת. שיטת הדפס הרשת, כשמה כן היא, הדפסה דרך רשתות מחוררות. בכל רשת מדפיסים גוון. ניתן לשלוט על כמות הצבע וליצור גוונים שונים ע"י שימוש ברשתות משי ברבת חירור שונה, התמונות המורכבות דורשות אף עשרות רשתות כדי להגיע כמה שיותר קרוב לתמונה המקורית. היתרון הגדול של הליטוגרפיה והדפס המשי הוא הנאמנות למקור. לרוב מהדורות מוגבלות אשר מצוינות בשני מספרים, המספר הימני עמיד על כמות ההדפסים במהדורה זו ואילו המספר השמאלי מציין את מספרה של תמונה הספציפית. ישנם גם הדפסים המצוינים a/p משמעותו מההדפסים הראשונים שהאומן אישר.

 

 

logo בניית אתרים